Allergia megelőzése és kezelése akupunktúrával

Allergia megelőzése akupunktúrával

Orrfolyás

Akupunktúrával nagyon jó lehetőséget biztosíthatunk az allergiás (szénanáthás) tünetek csökkentésére vagy akár a teljes tünetmentesség elérésére, mellékhatások nélkül!

Természetesen az akupunktúra nem csupán tüneti kezelés!  

Az előzmények kikérdezésekor, a HKO diagnózis felállításakor az okokat kutatjuk, az akupunktúrás kezelések során a szervezetben kialakult "energetikai” változásokat igyekszünk “visszahangolni”.   

Preventív (megelőző) akupunktúrás kezeléseket 1- 1.5 hónappal a szezonális allergiát okozó ágensek megjelenése előtt érdemes elkezdeni.

Fennálló allergia esetében lehetőség van a tünetek – allergiás szénanátha (orrfolyás, köhögés, viszketés a szemben, garatban, orrban, tüsszögés, stb.) jelentős csökkentésére, ill. egyes esetekben akár a tünetek teljes megszüntetésére: a tünetek erősségétől függően a kezelések két-három naponta történnek (kb. 8-12 alkalommal) a legoptimálisabb állapot eléréséig.

Az akupunktúrás kezeléseket javasolt kiegészíteni életmódbeli változtatásokkal, különös tekintettel az ételek tudatos megválasztására, a testmozgásra, valamint a stresszkezelésre.

Tudtad, hogy … az immunrendszert a gombák erősítik? Egy hétig minden nap gombát fogyasztók nyálában 50%-os IgA antitest szint emelkedést, valamint gyulladáscsökkentő hatást figyeltek meg egy kísérleti csoportban. Randomizalt, placebokontrollált, klinikai kettős vak vizsgálat eredményei alapján megerősíthető az antiallergén hatás krónikusan visszatérő felső légúti fertőzésben szenvedő gyerekeknél.

Tudtad, hogy…a keresztesvirágú zöldségekben a szulforafán egyéb jótékony hatása mellett csökkentheti az orrnyálkahártya allergiás gyulladását? Először aprítsd fel pl. a brokkolit, karfiolt, majd várj 40 percet és utána már lehet főzni. Ennyi idő alatt alakulnak ki a szulforafán molekulák. Ez csak a friss zöldségre vonatkozik, a kereskedelemben kapható fagyasztott árura nem.

Viszont, ha egy kis mustárporral megszórod a fagyasztott, megfőzött brokkolit, akkor elkezdődik a szulforafán termelődés. Mustár is keresztesvirágú növény.

Tudtad, hogy…a teaivás segíthet a szezonális allergiában szenvedőknek? Randomizalt kísérletekben kimutatták, hogy a 6-10 héttel a pollen szezon kezdete előtt elkezdett, napi 3 bögre japán Benifuuki zöld tea fogyasztása jelentősen enyhítette az allergia tüneteit. 

(Dr. M. Greger MD és Gene Stone: Hogy ne halj meg)