Gyakori kérdések

Gyakori kérdések az akupunktúrával kapcsolatban
A klasszikus akupunktúra eszközei a hajszálvékony tűk. A kezelést végző orvos ezeket szúrja be a test felszínén lévő akupunktúrás pontokba a  kezelés során.

Fájdalmas-e ez a beavatkozás?
Amennyiben a szúrás technikája gyakorlott, és a tűk kellőképpen vékonyak, a páciens alig érzi a beszúrást. Közvetlenül a tűk behelyezése után legtöbbször kellemesen meleg és ellazító érzés alakul ki. Ez jót jelent! Időnként nagyon jól kiváltható az un. „Qi-érzés”.

Feltétlenül szükség van-e tűkre?
Lehetséges lézerfénnyel ingerelni az akupunktúrás pontokat, s ezzel helyettesíthetik a tűszúrást. Elsősorban gyermekeknél, akik félnek a tűktől, de érzékenyebb felnőtteknél is jól bevált a lézer-akupunktúra alkalmazása.

Vannak-e mellékhatások?
Szakszerű használat esetén gyakorlatilag nincs mellékhatás. Előfordulhat, hogy a beszúrás helyén kis vérömleny keletkezik. Ez a hely két-három napig érzékeny marad. A szúrás helyén nagyon ritkán alakul ki gyulladás.

Melyek az akupunktúra ellenjavallatai?
Azokon a pontokon nem szabad szúrásos technikát alkalmazni, melyek éppen gyulladtak, vagy a bőr felettük sérült, fertőzött. Más komolyabb ellenjavallat nincs.
Ám azt feltétlen tudni kell, hogy az akupunktúra komolyabb szervi sérülések/károsodások esetén nem tud segíteni, hiszen a szabályzó mechanizmusok és a funkciók összehangolása a feladata, s ha ez már a durva károsodás miatt nem lehetséges, az akupunktúra hatástalan marad.
Terhesség esetén bizonyos akupunktúrás pontok szúrása tilos!

Mire jó a fül-akupunktúra?
A fül-akupunktúra egy un. mikro-rendszeren alkalmazott akupunktúra, mely kiegészítője lehet a teljes test akupunktúrának. Alkalmas lehet a “rejtett” szervek működésének befolyásolására is. (Gondoljunk például a prosztatára, a méhre vagy a zsigerekre.) Ahol a problémás terület közvetlenül nem közelíthető meg, ott a fülakupunktúrás módszer sikeres lehet. Hasonlóan eredményes a dohányzásleszoktató és fogyókúra-kiegészítő eljárás (NADA program) is.

Mikor jó a lézer-akupunktúra?
Gyermekek és érzékenyebb felnőttek esetében, illetve ha nagyon alacsony vérnyomású páciensről van szó, vagy a tűvel történő kezelés eredményességének fokozása érdekében célszerű bizonyos frekvenciájú lézert nemcsak a fülnél, hanem a testre kiterjesztve is alkalmazni. A lézersugár aktiválja a problémás pontot, ugyanakkor nem ingerli a bőrt.

Gyakori kérdések az MD orvosi kollagén terápia  mozgásszervi fájdalomcsillapító hatásával kapcsolatban

Mire alkalmas az MD orvosi kollagén terápia?
Javítja a szövetek működését és felépülését, azonnali fájdalomcsillapító hatást képes kiváltani.
A meglazult szalagrendszer erősítésével stabilizálhatja a „túlműködő” un. hipermobil ízületeket, ezzel nagymértékben képes gátolni az ízületek degenerációs folyamatait.
Csökkentik a mozgásszervi tünetek okozta fájdalmat és mozgáskorlátozottságot, ezáltal nagyban képes javítani az élet minőségünket.

Mennyire megbízható?
Eddig 10 éve, 25 országban több mint 10.000 orvos használja rendszeresen az MD orvosi kollagén terápia készítményeit, és szabadítottak fel több millió embert az állandó fájdalom terhe alól.

Azonnal, gyorsan hat?
Nem, az MD orvosi kollagén terápia nem fájdalomcsillapító. Alkalmazása kúraszerűen javasolt.

Ez az injekciós kúra csökkenti a  lágyszöveti feszülést, ennek következtében hat a mozgásszervi fájdalomra, valamint javul az adott terület vérátáramlása, oxigénellátása  és ezáltal segít a szöveti regenerációban. Ugyanakkor speciális összetevőivel erősítheti a mozgásszervi rendszert, az ízületek körüli képleteket és azokat az ízületeket tartó inakat, illetve szalagokat amelyek egy sérülés során megnyúlhatnak, részlegesen szakadhatnak.

A sérülés és a sérülés miatti gyulladás egy olyan negatív folyamatokat indít be, amely megszakításával és a fiziológiás állapotok helyreállításával az adott mozgásszervi probléma nemcsak tünetileg, hanem alapjaiban kezelhető.

Hány kezelés javasolt?
Az MD orvosi kollagén terápiát a panaszok erősségétől függően kúraszerűen ajánljuk.
Az általános protokoll szerint:
– akut esetben az első 2 hétben heti 2 kezelés, második 2 hétben heti 1 kezelés, majd 2 hetente 1 kezelés
– krónikus esetben hetente egy kezelés, majd a kúrát követően 3-6 havonta 1-1 kezelés szükséges.

Hogyan alkalmazzák?
Vékony (mezoterápiás) tűvel (30G, 4 és 13 mm) a bőr felszíne alá injektálva.

Van-e ellenjavallata a kezelésnek?
Abszolút ellenjavallat eddig nem ismert, de fokozott elővigyázatosság szükséges:
vérhígító szedése, véralvadásgátló kezelés, aktív bőr folyamatok (pl.: orbánc), terhesség, szoptatás és malignus (rosszindulatú) folyamatok esetén.

Milyen mellékhatások lehetnek?
Amennyiben felmerül a túlérzékenység gyanúja, használat előtt érdemes ún. alkar próbát végeztetni.
A szúrás helyén, átmenetileg enyhe bőrpír, zsibbadás jelentkezhet.
Szúrási szövődményként haematóma (vérömleny) léphet fel.
Kezelést követő napon átmeneti állapot rosszabbodás, fejfájás jelentkezhet, ami a kezelések utáni bő folyadék bevitellel megelőzhető.

Hol érhető el a kezelés?
Az MD orvosi kollagén terápia orvosi rendeléseken, mozgásszervi fájdalmak kezelésére szakosodott magánrendeléseken érhető el, ahol akkreditált képzésünket elvégzett orvosok alkalmazzák a terápiát.
Emellett célunk, hogy minél több mozgásszervi fájdalomban szenvedő személy részére is elérhetővé váljon a terápia, ezért dolgozunk azon, hogy folyamatosan bővítsük az MD orvosi kollagén terápiával foglalkozó szakrendelői orvosok, továbbá a háziorvosok körét.
Az MD orvosi kollagén terápia szakrendelőkben, háziorvosi rendelőkben fizetős, térítési díjas szolgáltatásként vehető igénybe.

(Vonatkozó törvény: A teljes, a kiegészítő és a részleges térítési díjról a térítési díj ellenében igénybe vehető egyes egészségügyi szolgáltatások térítési díjáról szóló 284/1997. (XII. 23.) Korm. rendelet)

A termékek patikákban, drogériákban, gyógynövényboltokban, gyógyászati segédeszköz boltokban nem vásárolhatóak meg.

Mit tartalmaznak a termékek?
Az MD orvosi kollagén terápia készítményeinek fő összetevője a steril kollagén. További összetevőként még vitaminokat, antioxidánsokat és növényi extraktumokat tartalmaznak az optimális hatás elérése érdekében.

Gyakori kérdések a Biolifting kezeléssel kapcsolatban

Kinél alkalmazható a  Biolifting kezelés?
Mindenkinél, aki úgy érzi, hogy az idő múlásával kialakuló ráncait szeretné csökkenteni, illetve a bőrének tónusát szeretné javítani.

Mire alkalmas?
Bőr fiatalítására, feszesítésére, ráncok eltüntetésére. Javítja a szöveti anyagcserét, ezáltal visszaadja a bőr üdeségét, rugalmasságát. Tudjon meg többet az egyes terápiás területeken kifejtett hatásáról!

Olyan, mint  Botox, vagy más ráncfeltöltés?
Nem, a Biolifting kezelések során csak természetes hatóanyagú készítményeket használnak. A kezelés nem jelent olyan mértékű mesterséges beavatkozást a szervezetbe, mint a botox, és nem tartalmaz feltöltő anyagot.
Ráncsimító hatása nem „feltöltés” következménye, hanem a bőrszöveti anyagcsere javulásának eredménye. Ezáltal nem változtatja meg az arc mimikáját, sokkal enyhébb, finomabb, fokozatos, de látványos változást, javulást eredményez.

Milyen mellékhatásokkal járhat?
Mellékhatások nem ismertek, mivel rendkívül alacsony koncentrációjú, dinamizált hatóanyagot tartalmaz.

Folytathatom-e a napi szokásos tevékenységemet a kezelés után?
Igen.

Mennyire megbízható?
Eddig 10 éve, 25 országban több mint 10.000 orvos használja rendszeresen a esztétikai medicina termékeit. Legnépszerűbb termék a MADE.

Állapotos vagyok / krónikus betegséggel élek együtt, gondot jelenthet-e ez?
Nem.

Hány kezelés javasolt?
5 és 10 között, heti vagy kétheti kezelési gyakorisággal. Félévente, évente egy emlékeztető kúra javasolt.

Hogyan alkalmazzák?
Vékony (mezoterápiás) tűvel (30G, 4 és 13 mm) a bőr felszíne alá injektálva.

Alkalmazható-e más terápiával együtt?
Igen, a  Biolifting alkalmazható önmagában is, vagy más esztétikai kezelés hatásának fokozására.

Mivel fokozható kezelés hatása?
Guna Anti Age Face /-Skin dinamizált hatóanyagú golyócskákkal, illetve a Matrix-szal fokozhatja az eredményeket, segítheti a bőr tisztulását, anyagcseréjének fokozását illetve a természetes hatóanyagú krémekkel.

Ki végezheti a kezeléseket?
A kezelés csak  Biolifting tanfolyamot végzett szakorvos, vagy kozmetikus végezheti.