Jótékony hatású gyümölcseink

Alma: Magas rostanyag- és galakturonsav tartalma miatt kiválóan alkalmas méregtelenítéshez; a pektin pedig megakadályozza, hogy a fehérjék bomlani kezdjenek a bélcsatornában. Vásároljunk különböző színű és fajtájú almát.
Szőlő: Az otellót szívpanaszokkal küzdőknek ajánlják, mivel káliumban gazdag. Megakadályozza nyálka képződését a bélcsatornában, ezért kitűnően tisztítja a bőrt, a májat, a beleket és a vesét. Magas természetes cukortartalma egész napos energiaszükségletünket fedezi.
Ananász: Bromelain nevű enzimje gyomorsavképződést indít el, amely a fehérjék lebontását végzi.
Görögdinnye: Kihajtja a vizet a szervezetből; enyhíti a gyomorfekélyes panaszokat, és csökkenti a magas vérnyomást.
Sárgarépa: Elősegíti az emésztést, tisztítja a bőrt és javítja a látást. Magas béta-karotin tartalmánál fogva kitűnő antioxidáns.
Cékla: Kiváló méregtelenítő, mivel ásványianyag-tartalma átmossa a májat és a vesét. Javítja a vér összetételét, enyhít a menstruációs panaszokon. Egymagában túl markáns az íze, próbálják sárgarépával keverni.
Káposzta: megtisztítja a bélnyálkahártyát. Fokozza a bélgáz-termelést, mivel lebontja a bélben rothadó anyagokat.
Zeller: Erősen lúgos kémhatása nagyszerű méregtelenítő szerré teszi. Kihajtja a szövetekben felhalmozódott salakanyagokat. Magas káliumtartalma megfelelő egyensúlyban tartja a szervezet vízháztartását. Az ásványianyag-forgalom szabályozásával biztosítja az idegrendszer egészséges működését.
Uborka: Természetes vízhajtó, a húgysav kihajtásával enyhíti a reumás panaszokat. Gyors méregtelenítő hatású.
Spenót: az egyik legjobb tisztító hatású zöldségféle. Megszünteti a székrekedést, segít regenerálni az emésztőtraktus nyálkahártyáját.

Javaslatok:

Ha pl. alma napot tartunk – érdemes többféle színű, fajtájú almát összeválogatni. Általában jó és segít, ha nem teljesen egyféle a gyümölcs vagy zöldség, ha másért nem – mert nem olyan monoton a hatása.
Kerüljük a citrusféléket (ezek túl savasak), valamint a banánt és az avokádót, mivel keményítőtartalmuk túl magas.
A tisztítókúrák más formáihoz hasonlóan a gyümölcs és zöldségkúrák legfőbb célja az emésztőrendszer ,s ezáltal az egész szervezet és az elme pihentetése.

gyumolcsok
A látszat csal!!! Ez mind marcipán… 😉