Diétás tanácsadás

Diétás tanácsadás

“A tudatos étkezés fontos. Amikor erre odafigyelsz, akkor tudod igazán ízlelni a mogyorót a mogyorókrémben, az alma lédússágát, a banán édes lágyságát. És még egy fontos dolog: sokkal korábban észreveszed, ha tele van a hasad.”  By Eline Snel

Az étkezési tanácsok sokszor homályosak, nehéz követni őket. Megtartani még nehezebb. Az egyszerű és jól követhető tanácsok ritkák, nem utolsósorban azért, mert minden embernek megvan a maga egyéni anyagcseréje, saját testmérete és számításba veendő betegségtörténete. Viszonylag kés embernek van ideje és türelme, részletesen átgondolja, mit és hogyan készítsen el magának vagy a családjának, hogy tudatosan tervezze meg az étrendjét. Az evés bonyolult „tudomány” , és ebben szeretnénk segítséget nyújtani Önnek.

Az első konzultáció során megtörténik az un. antropometriai adatok felvétele: testtömeg, derék körfogat és derék-csípő hányados mérése.

Javasolt egy előre megírt 3 napos (2 egymást nem követő hétköznap és egy hétvégi nap) táplálkozási naplót magával hozni, vagy ennek híján egy 24 órás táplálkozási anamnézist veszünk fel, melyek átbeszélése során fényt derítünk az Ön táplálkozási szokásira, annak esetleges hibáira.

Fontos a hibák kiderítése a panaszok tükrében, illetve az elérni kívánt célok kitűzése.

A további konzultációk lényege, hogy használható, gyakorlati ötletekkel, tanácsokkal lássuk el, melyek olyan „kulcsok” az Ön kezében, amiket csak Ön tud használni! Természetesen segítséget nyújtanak az anyagcsere javításában, az étvágy csökkentésében és az elhatározás megvalósításában az egymást kiegészítő akupunktúrás kezelések.

fruit and vegetable rainbow