Stressz és stresszoldás

Manapság szinte minden ember többé-kevésbé feszült, stresszes, a legtöbben már nem is emlékeznek olyan állapotra, amikor lazák voltak.

A stressz önmagában természetes dolog, de akár hasznosnak is bizonyulhat, hiszen ily’ módon aktivizálódhatnak erőtartalékaink, növekedhet koncentráló képességünk, vagyis jobb teljesítményre, hatékonyabb helytállásra válhatunk alkalmassá.
Negatív stresszt azok a felmerülő problémák okoznak, amelyekkel szemben tehetetlenséget, gátoltságot, félelmeket, és az ezekből eredő cselekvésképtelenséget érzünk. Jellemző, hogy az adott szituációt nem megfelelően kezeljük és a megoldásba fektetett energia túl nagy igénybevételt jelent számunkra, melyeket nehezen pihenünk ki. A testnek segítség nélkül hosszú időre van szüksége ahhoz, hogy egyensúlyi állapotát visszanyerje. A feszült állapot hatására túlterheltnek érezzük magunkat, mely megfoszt élet-erőnktől, életkedvünktől és a továbbiakban az események túlélésére és nem a megoldására törekszünk.

A stressz okozta tünetek:
A szervezet részéről számos fizikai és érzelmi válasz lehetséges a stresszre, pl.:
– gyakori fejfájás
– nyak- , váll- és hátfájás
– gyakori hőhullámok
– hideg kezek és lábak
– kiszáradt száj, nyelési problémák
– gyakori megfázások, vírusfertőzések
– herpeszek
– megmagyarázhatatlan és gyakori allergiás rohamok
– gyomorfájás
– nehézlégzés
– pánikroham

Ha a fenti tünetekből egyszerre több (2-3) Önnél is jelentkezett már, akkor itt az ideje megszüntetni őket.

Stressz-oldás lehetőségei akupunktúrával

Körülbelül 40-45 perces akupunktúrás kezeléssel teljes ellazulás érhető el. A kezelések alapvető célja, hogy ne csak a fizikai test feszültségét oldjuk, hanem a gondolatok átalakulását, kisimulását segítsük, ezzel javítva a problémák feldolgozását, megoldását.
Az akupunktúrás kezelést ki szoktam egészíteni Bach virág cseppekkel. „Ők” a kedves kis SEGÍTŐK.
Természetesen nagyon hasznos a megfeszült, fájós váll és nyakizmok kilazítása masszázzsal.
Fontos! A gyógyszeres terápia un. pszichotrop gyógyszerekkel ugyan hatékony, de amint a beteg abbahagyja a gyógyszerek szedését, a hatás is megszűnik.

stresszAz alternatív gyógymódokról bebizonyosodott, hogy mivel az egész embert gyógyítja, ezért az összetett problémákra is fényt tud deríteni és oldani tudja akár a depresszió, a szorongás és a stressz tüneteit, akár azok  bennünk rejlő okait.