Ízületi fájdalmak

Mozgásszerveinkkel egészen addig nem foglalkozunk igazán, amíg egy napon arra nem ébredünk, hogy valami fáj. A fájdalom jelentkezése, akár kis ízületről, akár nagy ízületről legyen szó, nincs korhoz kötve. Okozhatják sérülések, gyulladások, deformitások, kopások, rossz mozdulat, reuma stb.. A leggyakoribb ez az utóbbi.
HKO szerint az egy vagy akár több ízületet érintő reumásnak nevezett panaszokat a HIDEG, és a NEDVESSÉG okozza.izületek, fájdalmak
Sajnos hajlamosak vagyunk az első figyelmeztető jeleket fájdalomcsillapító gyógyszerekkel kikapcsolni, pedig a szervezet másképpen nem tudja a tudtunkra adni, hogy baj van, mint, hogy fájdalmat jelez.
Érdemes ekkor nem rögtön a “tüzet oltani”, hanem a tűz okát felkutatni. Ilyen esetekben általában a szervezet egyéb működési zavaraira is fény derülhet.
Az ilyen típusú fájdalom adott esetben jól reagál az akupunktúrás kezelésre. Fontos, hogy a panaszok megjelenése után minél előbb, kezdjük meg a kezeléseket.

Az akupunktúrás kezelés akkor is csökkentheti a panaszokat, ha már deformitások, kopások jelentkeztek.
Természetesen „visszacsinálni” az eredeti, ép ízületi viszonyokat nem lehet, de az ízületek (vér-, nyirok-, csi-) keringésének javításával komoly állapotjavulás, vagy a romlás csökkenése érhető el.

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a kiegészítő mozgásterápiának az akupunktúra mekkora szerepe van az ízületi betegségek rehabilitációjában!

Tudtad, hogy…? Ha kurkumát szójával fogyasztasz, „kettős csapást” mérhetsz a krónikus ízületi gyulladásra. a tofurántotta kurkuma szósszal, klasszikus párosítás. (Dr. M. Greger MD és Gene Stones Hogy ne halj meg)