Gyomorpanaszok, gyomorégés

Mára már nem csak a magyar utcákon látunk rosszkedvű, stresszes, mosolytalan, savanyú arcú embereket…, ez lassan világjelenség! A Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO) gondolkodása szerint ennek hátterében a többlet savat (Tűz) termelő gyomor, azaz a „Gyomor Tűz” állhat.

gyomorfájásA szellemileg, lelkileg, fizikálisan túlterhelt emberek legfőbb panasza a gyomorégés, gyomorfájdalom.
Ami talán nagyobb aggodalomra adhat okot, hogy már iskolás (6-8 éves!!!) gyermekek is produkálják a túlterhelt  felnőttek ismert tüneteit, fejfájósak, has-fájósak, gyomorfájósak. Fontos tényező lehet a szülő-hiány, a szeretethiány, a megfelelni vágyás és a hovatartozás dilemmája.

A család, a szülők feladata lenne, hogy megtanítsák gyermekeiket az Életre, a stresszhelyzetek kezelésére, azonban a gond ott kezdődik, hogy a felnőttek többsége ugyanezekkel az érzésekkel, panaszokkal küzd, és nem tudja kezelni…

A stresszen kívül persze számos egyéb ok állhat a gyomorpanaszok hátterében. Az alternatív megoldások választása előtt ajánlott egy gasztroenterológus szakorvos, esetleg belgyógyász orvos felkeresése.

Amennyiben műtéti megoldást indokoló, vagy maradandó károsodást nem! diagnosztizáltak, nagy segítséget nyújt a „külvilág”  (időjárás, munka, étkezés stb.) és a szervezetünk közötti egyensúly fenntartásában az akupunktúrás kezelés. A HKO szerint az „emésztés” az egyik fő tengelyünk, ennek rendben kell lennie!